Det har aldrig någonsin varit så många människor på Bolseängen – och aldrig någonsin har ängens gräs varit grönare och finare: ”Som en golfgreen” menade en beundrare.
P-vakterna välkomnade besökarna. Roland som även i år såg till att alla bilarna fick plats. Efteråt konstaterade han: ”Det är fullt överallt. Vi ska vara tacksamma över att så många från Göingegården och Lugnet valt att gå eller cykla.”

Vid intåget i konstnären Severin Nilssons hage bjöd Ulla-Stina och Ann-Mari barnen välkomna med en godispåse – nåväl några fick vara utan; påsarna antal var begränsat…
Efter ett kort inledningstal fördes den majade stången – kreerad av Stig, Christina och Anna – in av sex män i folkdräktsinspirerade dräkter till tonerna av en taktfast gånglåt. Framför männen bars blomsterringar av sex små flickor.

När stången var på plats och männen tågat ut, tog lekledaren Lotti Benjaminsson över. Danssugna, både barn, ungdomar och äldre, strömmade till och vips var dansringarna både tredubbla och växte ibland till fyrdubbla.
Kombinationen med lekledaren Lotti och musikerna Per-Erik, Linda och Hans är oslagbara i konsten att få igång dansen. Men Anita från Uppsala förstod deras knep: ”Dom har ett genialiskt upplägg, där de inledande lekarnas syfte är att få fart på det hela – resten ger sig själv.”
I kaffekorgarnas paus bjöds underhållning av lekledarens och musikernas familjemedlemmar, som vanligt uppskattat och väl framfört.

Hembygdsföreningen bjöd denna dag på tio lotterier och en fiskdamm med drygt 300 nappvilliga ”fiskar”. Och den som ville kunde besöka Bolsestugan, där Evy och Bodil tog emot och berättade om stugans ursprung och dem som en gång bott där. Som en överraskning bjöds buskspel på fiol av riksspelemän under den pampiga kastanjen framför stugans entré.

Det behöver väl egentligen inte sägas, men … även i år gynnades Bolsefesten av strålande sol och, när festen var över, föll max tio droppar regn över ängen.

I väntan på nästa års midsommarest, njut av Görans bilder från årets upplaga.

Vinster lotterier:

Grön serie J 82 och 14
Orange Q 61 och 03
Blå-vit P 47 och 13
Vit E 02 och 68
Lila R 51 och 49
Blå-vit D 19 och 12
Gul M 76, 08 och 05
Grönrandig L 07, 99 och 20
Blårandig E 44 och 25
Orange F 74 och 52

Samtliga vinster utlämnade.

 

Drygt tusen firade midsommar vid Bolse!