och företaget vi besökte var Taiga. Ca 30 LHF:are slöt upp och
mottogs mycket väl av VD Ann Rydholm och hennes medhjälpare. Båda har lång erfarenhet från företaget och har medverkat i utvecklingen av detta…….. och vi fick höra mycket som vi inte visste förut; Taiga tillverkar arbetskläder för de som arbetar huvudsakligen utomhus oavsett väder, miljö eller andra riskfaktorer. Exempel på detta är sjö- fjällräddning, anläggningsarbete, ambulans, polis, brandkår etc.

Företagets motto är ”vårt uppdrag är att du ska klara ditt….”
På dessa kläder ställs stora krav och man testar i speciella laboratorier med värme (tropisk värme med hög luftfuktighet), kyla (stark kyla med höga vindhastigheter) och kraftigt regn (under arbetess konstruktion, klättring och förflyttning). De som ville fick testa dessa extrema miljöer. Kläderna mönsterskärs på plats, men skickas sedan till syföretag utomlands för sömnad. Tester för att kontrollera att plaggen är perfekta görs på hemmaplan före leverans.

Naturligtvis pågår samtidigt med produktion också produktutveckling i samarbete med kunderna. Jag är säker på att samtliga av oss fann detta besök mycket intressant och att vi imponerades av den stora kompetensen och professionaliteten.

i.l ö.

 

Företagsbesök 20 april