Även om midsommardagsvädret inte var lika strålande som det brukar, kom ändå cirka 500 personer till de traditionella festligheterna på Bolseängen i Trönninge. Och det dansades lika flitigt kring den vackert smyckade majstången. Stundtals hade lekledaren Lotti Benjaminsson igång fyra ringar. Som vanligt deltog alla, gammal som ung, lika engagerat i lekarna.

Martin en av festens höjdpunkter

Man kan säga att vädret stod och vägde. Därför följde kommittén såväl inrikes och utrikes prognoser både midsommarafton och midsommardagen. Ju närmare festens startpunkt,  klockan 14, desto bättre såg det ut. Och som vanligt, faktiskt 31:a året i rad, föll inte en droppe  över Bolseängen!

Festligheterna är så traditionella som en midsommarfest ska vara. En vackert lövad- och blomsterklädd majstång. En duktig, engagerad lekledare. En välspelande trio på fiol, dragspel och gitarr. Och gärna  en överraskning , i år Martin Olsson, Skällinge,  som tillsammans med musikerna bjöd på sångunderhållning av hög klass, mycket hög klass. Han fick många berömmande ord och kramar för sitt framträdande. I danspausen underhöll Varbergs Folkdansare med ett program.

Vid entrén välkomnades publiken av sockendräktklädda Ulla-Stina Benjaminsson och Gudrun Johansson med välfyllda godiskorgar på armen. Alla barn fick varsin påse som inledning på festen. Och äldre deltagare stoppade sedlar och slantar i mjölkkannan – en frivillig entréavgift.

Nio lotterier såldes, lotterier med vinster som i flera fall vida översteg intäkten. Inga och Karl-Erics blomsterhjul med vackra pelargoner som vinster var lika uppskattat som vanligt.  Och så var det fiskdammen, barnens absolut främsta mål på festen. Det var kö i bortåt en halvtimma innan Majvi öppnade ”grindarna”. Så gott som samtliga leksaker (300 stycken) fann lyckliga ägare på ängen.

Glädjande i år var att många festdeltagare passade på att besöka Bolsestugan. Barnen sade att dom ville gå dit för att se hur man levde förr. Och det fick dom reda på. I stugan tog Evy Rosengren och Bodil Henningsson emot och berättade om hur livet kunde vara i ett Sydgötiskt hus.

Njut av bilderna från festen som tagits av Sivert Björling.

 

Inte en droppe regn i år heller …