Vädergudarna var även i år välvilligt inställda till midsommarfesten på Bolseängen. En halvtimma före stångresningen drog ett åskregn över ängen, men när Bertil Bengtsson, hembygdsföreningens ordförande, hälsade välkommen, sken solen. Som vanligt en finfin fest med uppskattningsvis 700 deltagare.

Precis klockan två bars den lövklädda stången in av sju herrar i kommittén, iförda stiliga folkdräktsbetonade västar. Framför dem bar de blomsterprydda ringarna av fyra unga flickor.

När midsommarsymbolen var på plats, bjöd lekledaren Lotti till dans och som vanligt var snabbt tre stora ringar redo. Musikerna Per-Erik, Hans och Lars-Erik tog ton och allt kom igång.

Som underhållning till fikan serverade Martin Olsson ett uppskattat sångprogram. Martin var med även 2013 och blev då så uppskattade att många bad att han skulle återkomma även i år.

När kaffekorgarna var tömde och Martin sjungit ut, bjöd Lotti åter en gång upp till dans runt den vackra stången. Barn som blivit trötta i dansen passade på att göra ett försök i fiskdammen. Och – märkligt nog – alla som bestämde sig för att meta fick napp. Fina leksaker, spel och annat fann nya ägare i ”dammen”. Äldre besökare sökte sig till blomsterhjulet och de som hade turen på sin sida blev ägare till en vacker pelagon för en femma. Även de tio lotterierna med värdefulla skänkta priser, såldes slut snabbt.

Evy och Bodil brukar ta emot besökare i Bolsestugan under tiden som festen pågår på ängen ovanför. ”Det kom många ner till oss i år, fler än brukligt”, summerade Evy.

”Trots att det var så många människor samlade, var ängen lika fin efter som före festen. Här fanns inget skräp att plocka upp. Imponernade”, tyckte KarklEric  som bestämde sig för att sätta in en Veckans ros i Varbergs Posten och tacka alla för att de skött sig så bra.

Festen slutade enligt programmet klockan fyra, men redan tio i var det folktomt på ängen. Åskregnen, som tagit paus under festen, drog igång på nytt.

Barbro och Sivert Björling fångade festen med sin kamera. I bildkavalkaden ser Ni nedan.

Kanonfest – regnfritt (nästan)