Lindberga och Rolfstorp delade femteplatsen med 12 poäng i hembygdskretsens frågesport: Segrade gjorde Värö-Stråvalla, 14 poäng. Lindberga stod som värd tillsammans med Veddige-Ås-Sällstorp. Tävlingen avgjordes i Tofta bygdegård.

Frågesporten i ny kostym

Hembygdskretsens nya utformning av den traditionella frågesporten mottogs med en applåd, både från de tävlande lagen och från publiken. Premiäromgången i Tofta bygdegård såg Värö-Stråvalla som segrade , efter skiljefråga, med 14 poäng.

Tidigare har kretsen varit delad i två tävlingsgrupper. Nu har dessa slagits samman till en enda. Efter att några föreningar hoppat av serien, återstår tio tävlande lag. Serien består av fyra omgångar med två tävlingar i höst och två efter nyår. Frågorna till samtliga omgångar tillverkas nu av en och samma grupp, dels för att hålla svårighetsgraden på likartad nivå över hela serien och dels för att lagen ska få deltaga i samtliga tävlingar. Gruppen består av Lennart Svensson, Träslöv, Lennart Körling, Varberg, Inga-Britt Pettersson, Gamla Varberg och Bertil Karlsson, Lindberga. Gruppen har en förhoppning att inget lag ska hamna lägre än nio poäng och segraren nå mellan 13 poäng och full pott, d v s 15 poäng
Det stämde bra ikväll, konstaterade Lennart Svensson nöjt, premiärens förträfflige tävlingsledare som också hoppades att frågesporten åter går en ny storhetstid till mötes.
En annan nyhet är att publiken enligt nyordningen får gnugga geniknölarna i tre frågor (mot tidigare endast en). I söndags lyckades Lennart Johansson, Britt Rosen och Inga Carlsson bäst.
Förutom själva tävlingen bjöds på allsång med Träslövföreningens ordförande Bert-Ove Andersson som ledare. Och så naturligtvis kaffe, smörgåsar och kaka.
Kvällen avslutades som vanligt med att nationalsången sjöns unisont.
Resultat:

  1. Värö-Stråvalla 14
  2. Träslöv 14
  3. Veddige-Ås-Sällstorp 13
  4. Grimeton 13
  5. Lindberga och Rolfstorp 12
  6. Spannarp 11
  7. Skällinge 10.

Även Kungsäter, som missade att ställa upp, tilldelades efter de tävlande lagens enhälliga beslut, samma poängtal som Skällinge.

Premiären som arrangerades gemensamt av föreningarna i Lindberga och Veddige-Ås-Sällstorp, lockade närmare 120 deltagare. Omgång två i serien avgörs i Rolfstorps Folkets hus 18 november.

 

Lindberga ligger femma