Lördag den 12 maj då Klasa bjöd på strålande sommarväder gick spelmansstämman av stapeln för tredje året i rad. Som vanligt inleddes det med ett allspel där tillresta och lokala spelmän tillsammans spelade fem låtar under ledning av riksspelman Martin Hillbratt.

Efter allspelet stod scenen öppen och publiken fick höra låtar framföras mestadels på fiol men även en munspelare bjöd på några snygga och välspelade låtar.

Nytt för i år var att Hallands Spelmansförbund hade ordnat med en spelstuga där riksspelman Annette Wallin lärde ut några halländska låtar under en timme. Detta blev en mycket populär programpunkt och den ursprungliga lokalen, linbastan, räckte inte alls till utan spelmän och stolar fick förflyttas till hönshusets svala boning där låtstugan fyllde hela bottenvåningen med både människor och musik.

Utomhus fikades det, köptes lotter och buskspelades i närapå alla hörn och både dragspel, nyckelharpor, fioler och gitarrer hördes ljuda över gårdstunet. Detta fortsatte även medan arrangerande Lindberga Hembygdsförening började packa ihop arrangemanget för kvällen.

Sammanfattningsvis var det en mycket bra stämma med ca 200 besökare som njöt av sommarvärmen och de fina omgivningarna vid Klasa hembygdsgård

Spelmansstämman på Klasa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *