på perenndagen den 12 maj! I öster hängde mörka åskmoln och det regnade över hembygdsområdets östligaste delar. Men i Klasas trädgård sken solen över alla långborden, som var fyllda med plantor och växter av bästa kvalitét.

Hembygdsdamer – och herrar hade arbetat i dagar med hämtning , sortering och uppmärkning och på långborden fanns mellan sex – och sjuhundra plantor av alla de slag.

När repet ”släpptes” prick 18.00 var kön lång och in i trädgården vällde den, många var utrustade med lådor , backar och skottkärror. Det var övervägande unga , som man få förmoda, trädgårdsanläggare – det byggs ju en hel del hus i vårt område -. Man fördelar sej snabbt mellan borden och hokus-pokus , på en timme var praktiskt taget alla växter upphandlade……för oss i kaffestugan, som iakttar det hela är det häpnadsväckande !
För många som besöker oss denna perennkväll har det också blivit tradition att avsluta med kaffe och-dopp och i år kunde man sitta ute och njuta av den nedgående solen och den vackra trädgården.
Det gläder oss att perenndagen blir allt mer populär och välbesökt !

i-l ö

VI HADE VÄLDIG TUR MED VÄDRET